• Training-ranger970-275

 • leadership game goed

 • Peter-Bos-ZyXEL-970x275

 • Omnivent970x275

 • MTTM-970x275

 • Masters-in-Finance970x275

 • managers-Tomra-Eindhoven970x275

 • Gerard-cockpit-970x275

 • tomtom goed 2

 • Kick-off training ranger

 • Stairwaysgroep
  Prachtige training aan teamleiders en salespartners Ranger Netherlands B.V.
 • Stairwaysgroep
  Inspirerend Leadership game met leergierige en dorstige deelnemers
 • Stairwaysgroep
  Zeer succesvolle ochtend met Peter Bos op het gebied van verkooptrainingen en leiderschapscoaching
 • Stairwaysgroep
  Geweldige outdooractiviteiten en communicatietraining aan Rijnstate Ziekenhuis
 • Stairwaysgroep
  Training inspirerend verkopen bij MTTM
 • Stairwaysgroep
  Account management en Recruitment van Masters in Finance hard aan het werk tijdens onze inspirerende training over verkoop en communicatie
 • Stairwaysgroep
  Bijeenkomst van onze Managementleergang bij Tomra Eindhoven
 • Stairwaysgroep
  Eén van onze zeer succesvolle adviseurs Gerard Boeters
 • Stairwaysgroep
  Training creatief in communicatie bij TomTom Benelux
 • Stairwaysgroep
  Salestoppers na Kick-Off training Ranger Netherlands B.V.
Stairwaysgroep
 • Home
 • Wat klanten zeggen

Wat klanten zeggen

Michiel Buitelaar, Telecoms & Media Executive
“Richard is an energetic, original and results-driven guy. I worked with him in my KPN days and have been following him ever since. He get things & people going. He drives up revenues. He inspires, but is totally down to earth. I recommend him!”

Rene Alders, HR manager a.i. at Bioriginal Food & Science Corpbgl1113
Gerard is een zeer ervaren programma manager en trainer. Hij is inspirerend en confronterend. Confrontaties zijn altijd op basis van een smile en glimlach, en raken de kern. Zijn grondhouding is mensen verder helpen door bewustwording te versterken. Keer op keer slaagt hij hierin.

 

Sander Bührman, Technical architect and application consultant web application platforms and hosting
“Richard verhoogt effectiviteit, productiviteit en persoonlijk leiderschap.
Met zijn onverzettelijke drive en enthousiasme weet Richard tot jouw kern door te dringen en jouw kracht naar boven te halen. Richard deinst nergens voor terug, zonder opdringerig te zijn, maar haalt je wel voldoende uit je comfortzone om ook echt veranderingen door te maken.
Zijn enorme ervaring blijkt uit zijn no-nonsense, down to earth aanpak met hele simpele, soms verbazingwekkende praktische middelen. Hij inspireert, motiveert, zet door en zet je aan het werk wat in korte tijd leidt tot tastbaar resultaat.
Richard, je bent een kanjer, ontzettend bedankt voor je hulp!”

 

The_Infor_logoVincent Harmsen, Experienced Sales/Business Leader
“I had the opportunity to work with Richard during my tenure at Infor. To boost the pride and winning mentality of the team Richard organized a great program with the overall theme “do it right, get it done”. I have been amazed by his creativity, his personal involvement and his high professional standards. Also his approach (sometimes confronting to come to the crux of the matter straight away) is really a “breath of fresh air”. Richard has been instrumental over the years to coach myself on several occasions to help evolve my effective leadership and passionate style. I highly recommend Richard and his company Stairwaysgroep!”

 

Andre Kouwenberg, CFO Academic Transfer and Career Edu
“Gerard is a real practitioner. His observations are solid, he argues with provocative questions and choose unexpected angles for solution directions, where he never loses sight of the human aspect.”

 

 

Ritsaert van Vone mobilityugt, Commercial Director, One Mobility/GSMSHOP 
“Veel sales trainers/coaches zijn fantastisch in het presenteren van uitgebreide powerpoints met vooral veel theorie, formules en grafieken, waarmee ze vaak vooral hun eigen prestatie centraal stellen. Als toehoorder neem je alle theorie en inspirerende taal mee naar huis, waarna je een week later eigenlijk weer gewoon je verkoop doet zoals je dat altijd gewend was. Richard coacht daarentegen vanuit de filosofie, dat zijn publiek alleen beter kan gaan presteren, wanneer zij zelf inzien, ervaren en aan het denken worden gezet. De student is niet langer toehoorder, maar treedt op de voorgrond en heeft juist een actieve rol in de training. Zijn/haar denken en doen staat centraal, waarbij Richard ‘slechts’ luistert, ondersteunt, motiveert, spiegelt en enthousiastmeert. Door deze individuele aanpak hebben al onze verkopers in korte tijd progressie laten zien in hun verkopen, waarbij vooral zij zelf bijzonder trots zijn op hun ontwikkeling en resultaten. August 9, 2012”

 

Michiel Kroes, Marketing Manager, Univé Stad en Land unive
“Richard is an enthousiastic and open person with a great drive for success and reaching goals. He opens up minds and visions in companies and inspires people to (re)set their own goals in relation to it. Fun and energizing, working with him.”

 

VDKB advocaten logoVincent Besters, Advocaat, Van der Kooij Advocaten
“Een motivator, een inspirator en een voorbeeld voor menig ondernemer. Zo zou ik Richard in het kort omschrijven. Zijn ongelofelijke drive en enthousiasme voor ondernemen weet hij over te brengen op iedereen aan wie hij een training geeft. Ik en andere mensen van mijn kantoor krijgen tot op de dag van vandaag acquisitie- en communicatietrainingen van Richard. Werken met Richard is altijd een waar genoegen. Hij weet als geen ander werknemers en ondernemers te inspireren en behaalt daardoor ook bijzonder snel hele mooie resultaten. Richard krijgt het voor elkaar om zelfs de meest verlegen en introverte persoon om te toveren tot een commercieel wonder. Wij zetten Richard momenteel in voor acquisitietrainingen en de resultaten van de afgelopen weken zijn simpelweg verbluffend. Ik kan iedere ondernemer aanraden om met Richard in zee te gaan en van zijn enthousiasme, kennis en ervaring gebruik te maken.”

 

Cees Endhoven, Director Hwestand utrechtR WestlandUtrecht Bank N.V. 
“Snel tot de essentie. Dat is waar het om draait. Richard Walraven is thuis op vele business terreinen. Ondernemerschap, klantwaarde, creatieve oplossingen. Geen blauwdrukken, maar echt inspelen op wat de klant inbrengt. Onconventioneel, verrassend, echt. Inspirator, coach en trainer.”

 

streefkerkPieter Streefkerk, Directeur Bureau Streefkerk
“De creatieve wijze waarop Richard ons MT in 2 dagdelen gestimuleerd heeft commercieler te kunnen functioneren, was helemaal top. Zijn aanstekelijk enthousiasme en positivisme in combinatie met zijn brede ervaring heeft ons nadrukkelijk verder gebracht. Een echte aanrader.”

 


tomra food Theo van de Velde, Independent consultant 

“Alhoewel ik normaal geen fan ben van dit soort aanbevelingen maak ik voor Gerard graag een uitzondering. Gerard is scherp, overziet het slagveld en weet iedereen weer op het goede spoor te krijgen. Zijn kennis van en ervaring met veranderingsprocessen zijn uniek te noemen. Geen theoretische bla bla, maar door gepaste spiegeling naar de theorie weet hij in de praktijk snel goede resultaten te bereiken. Ik kan hem dus van harte aanbevelen.”

 

Jouke vanLogoOmnivents.concept Dijk, Directeur, Omnivents & Watergoed 
“Richard is met zijn vorige bedrijf een vaste klant geweest van Omnivents met ontzettend leuke events en incentives in binnen- en buitenland. Tegenwoordig helpt hij ons met coaching en training. Vanuit de coaching voor de directie is ons nieuwe concept Wintergoed ontstaan, een laagseizoen oplossing voor ons horecabedrijf. Vervolgens is onze sales afdeling van 4 personen getraind en wordt dit periodiek bijgehouden. Richard is erg fijn om mee samen te werken, door zijn tomeloze energie en positiviteit weet hij iedereen te inspireren. Ook op het gebied van teambuilding is er weer een samenwerking, waarbij Richie als trainer en coach met de groep (en met ons) mee naar buiten gaat voor diverse outdoor opdrachten. We hebben er zin in!”

 

Mauriccanone Elema , EMEA Implementation and Operations Manager Sales Force Effectiveness, Canon Europa N.V.
“Richard inspireert! In alle situaties waarbij ik met Richard heb gewerkt, ben ik met enorme energie en drive weer op pad gegaan. Richard is in staat om niet alleen goed te luisteren, maar daarnaast ook een creatief en gedegen advies te geven, wat absoluut een verschil kan maken. Zijn ruime business ervaring draagt bij aan een prettige gesprekspartner die hard werken goed kan afwisselen met een schaterende lach en enthousiasme. Ik kan Richard aan iedereen aanbevelen die op zoek is naar inspiratie en advies!”

 

tele2-logoRem Veen, Director Human Resources, TELE2
“Ik heb van Richard geleerd dat in Sales & Marketing de boodschap kort, helder en duidelijk moet zijn. Met betrekking tot Richard kan ik u als lezer dan ook melden dat Richard doet wat hij zegt: Zijn activiteiten leiden aantoonbaar tot betere resultaten!”