Chat with us, powered by LiveChat
Molenlaan 17 E, 1422 XN Uithoorn
+31 297 521 633
info@stairwaysgroep.nl

Aanbevelingen

Training Coaching Advies

Deepak Arjun Sharma

Manager Lead generation at DREAMCATCH – sales that matter

Richard is een verfrissende verschijning. Wanneer hij binnenkomt is er reuring! Een scherpe blik op de sales! Keep it simple. Veel geleerd van Richard waarbij wij in de organisatie heel hebben moeten omgooien maar dit zeker met succes en plezier. Bedankt Richard!

David Woanya

Projectmanager bij Streetwise Nederland

Een van mijn collega’s heeft ooit een training gehad van Richard en daar was hij echt van onder de indruk. Vandaar dat Gerrie Danenberg mij ervan bleef overtuigen om eens contact met Richard op te nemen, op het moment dat ik voor mijn teamleden een unieke salestraining zou verzorgen. En wat ben ik blij dat ik dat heb gedaan! Richard brengt goede energie, weet zijn doelgroep aan te spreken en is lekker recht voor z’n raap. Mijn teamleden hebben het vak ‘sales’ beter leren begrijpen en brengen zijn tips met overtuiging in de praktijk. Ook mij heeft hij met handvatten voorzien om mijn team beter aan te kunnen sturen., waar ik dankbaar voor ben. Ik weet zeker dat Richard vaker door Reed Business Information in Amsterdam zal worden uitgenodigd om te doen waar hij goed in is: trainen en coachen

 

Bo de Schepper

Online Trade Marketeer at ao.nl

23 februari 2017, Richard was een klant van Bo

De Sales training van Richard was anders dan andere Sales trainingen… en dan op een positieve manier. Richard kan een groep mensen activeren om mee te denken met bepaalde vraagstukken. Daarnaast heeft mij er bewust van gemaakt waar mijn verbeterpunten liggen op het gebied van Sales. Zeker een aanrader voor een ieder die zichzelf actief wil verbeteren in het Sales vak. Inspireren is het sleutelwoord! Groet, Bo de Schepper

 

Peter Bos

Vertical Executive Government at Samsung Mobile

De afgelopen 2 jaar heeft Richard een positieve bijdrage geleverd aan de verdere ontwikkeling van het Inside Sales team. Er waren meerdere dagdelen ingepland gedurende die periode. De uitdaging was met name om Zyxel duidelijk te positioneren en dit ook op een goede manier over te brengen naar klanten, multilevel selling, meer structuur te brengen in de sales gesprekken en direct resultaat (closen) te boeken. Hoe doe je dit en wat is de meest effectieve manier om dit doel te bereiken? De trainingen waren goed opgezet, en speciaal afgestemd op onze wensen. De dagdelen waren interactief en informeel van opzet, wat de sfeer om te leren zeer ten goede kwam. Door de informele sfeer en manier van trainen van Richard, was de drempel om actief mee te doen en ervaringen te delen al snel verdwenen. Richard is een betrouwbare, professionele trainer die met veel passie en drive een duidelijke visie kan overbrengen hoe je op een creatieve manier zaken kunt veranderen. Daarnaast is hij niet iemand die mensen met fluwelen handschoentjes beetpakt. Zijn direct manier van coachen motiveert mensen om na te denken en zichzelf uit te dagen. Zeggen waar het op staat! Ons team is nu veel sterker aan de telefoon en wij komen daadkrachtiger/ gestructureerde over naar onze klanten en mensen die ons per telefoon bereiken. Een telefoongesprek is nu ook sneller gepleegd dan een mailbericht. En het effect wat je ermee bereikt is een stuk efficiënter en vaak een toegevoegde waarde om je band met je klant persoonlijk te houden of om commerciëler te zijn. Ik ben enorm tevreden met de veranderen en de stappen die het team heeft gemaakt. We zijn er nog niet maar we gaan er zeker komen. Binnenkort gaan ik weer om de tafel om weer een vervolg te geven aan de trainingen.

 

Stephan Homan

Op zoek naar resellers om samen onafhankelijk en succesvol te zijn in de telecom en connectiviteitsmarkt

Zoek je iemand met de juiste energie en vooral de beste vragen? Laat je dan eens uitdagen door Richard. Met zijn “drive”, ondernemersgeest en vooral sales gevoel weet hij samen met jouw of je team te grenzen op te zoeken, je uit te dagen en vooral je vaardigheden te ontwikkelen. Een aanbeveling voor bedrijven die het MT willen uitdagen of meer uit hun salesteams willen halen.

 

Jeroen Bartels

Salesspecialist

Ik heb Richard leren kennen als de Direct-Sales Trainer binnen Ranger BV. Hij kan in 1 dag iedereen klaarstomen om met volle passie, energie en humor aan een nieuwe baan te laten beginnen. Ik zelf ben ook begonnen bij Ranger met een training van Richard en hierdoor heb ik heel veel geleerd om op een goede manier aan deze baan te beginnen. Richard is een top trainer!!!

 

Marcel van Oers

(Direct) Sales Strategist – Motivational Speaker & Coach – Interim Consultant

Richard is een uitstekende trainer met een berg aan ervaring, scherp inzicht en de nodige humor. Ik heb Richard tijdens mijn Interim klus bij Ranger BV leren kennen als een kritische en gedreven maatwerkleverancier. Zijn enorme aantal “Commerciële Vlieguren” verzilverd hij op een oprechte en geïnteresseerde manier. Richard betrekt iedereen intensief bij zijn trainingen en steekt het publiek aan met zijn enthousiasme. Hij houdt z’n toehoorders een spiegel voor, stelt het commerciële belang altijd voorop, maakt mensen beter in hun vak en is daarnaast ook gewoon een plezierige vent om mee te sparren. Richard geniet mijn respect en welgemeende aanbeveling.

 

Martin Hartman

Jobs for Creative Digitals, Data Scientists and Software developers in Amsterdam

Richard heeft mij fantastisch geholpen me beter te profileren. Een product pitch geven was geen probleem voor mij, maar om mezelf te verkopen bleek een lastiger klus. Hij heeft haarscherp mijn uitdagingen in beeld gebracht en stutte dat heel knap met mijn sterke kanten. Daardoor boorde hij bij mij veel energie aan en heb ik in korte tijd grote stappen gemaakt. Hij is een echte inspirator.

 

Tanja Heijink

Partner at Result! Managers

Richard is an excellent coach and has a warm personallity. He is creative and challenges you in a direct way. One of the aspects I admire in him is his way to approach life: Responsibility lies within the individual!

 

Henk de Zeeuw

Voetbal Trainer-Coach & Ondernemer

Waar vele communicatie / salestrainingen gaan over theoretische zaken werkt Richard op een prettige doordringende manier echt vanuit de praktijk. Hij dwingt je om kritisch te kijken naar jezelf. Zijn filosofie is dat je ook zakelijk kunt communiceren vanuit je gevoel. Vertrouw op je intuitie, weet je doelstelling en leg die ook concreet neer. Deze training heeft mij geïnspireerd om meer te gaan inspireren.

 

Michiel Buitelaar

CEO at Telekom Networks Malawi. Board member at CX Company, Novec and Infinitas.

Richard is an energetic, original and results-driven guy. I worked with him in my KPN days and have been following him ever since. He get things & people going. He drives up revenues. He inspires, but is totally down to earth. I recommend him.

 

Tom Beentjes

Automakelaar | Adviseur elektrisch autorijden | Verkozen tot ZZP’er 2018

Ik heb het genoegen gehad een training van Stairways Groep te genieten. Deze werd geleid door twee top-trainers. Te weten Richard Walraven en Gerard Boeters. Richard heb ik beleefd als een ervaren, doortastende trainer die geen genoegen neemt met het eerste de beste (analytische) antwoord. Concreet zijn en het pijnpunt (leerpunt) aanpakken is wat hij doet. Daar waar veel mensen in het dagelijks leven om de hete brij heen draaien is Richard ongeremd in zijn communicatie. Hij heeft een eigen mening en durft deze te geven. Hierdoor weet je wat je aan hem hebt. Oprecht en met een doel voor ogen is hoe Richard te werk gaat. Chapeau! Richard, bedankt!

 

Heleen Warmerdam – Twisk bc

Eigenaar – Adviseur bij Highway to HRM

Ik heb Richard leren kennen als een fijne, professionele maar vooral inspirerende leidinggevende. Hij heeft mij gestimuleerd om door te leren waardoor ik nu in staat ben mijn eigen bedrijf te leiden. Richard is een echte inspirator met veel overtuigingskracht en goed inzicht in de kwaliteiten en talenten van anderen.

 

Sander Bührman

IT Architect at SVB Sociale Verzekeringsbank

Richard verhoogt effectiviteit, productiviteit en persoonlijk leiderschap. Met zijn onverzettelijke drive en enthousiasme weet Richard tot jouw kern door te dringen en jouw kracht naar boven te halen. Richard deinst nergens voor terug, zonder opdringerig te zijn, maar haalt je wel voldoende uit je comfortzone om ook echt veranderingen door te maken. Zijn enorme ervaring blijkt uit zijn no-nonsense, down to earth aanpak met hele simpele, soms verbazingwekkende praktische middelen. Hij inspireert, motiveert, zet door en zet je aan het werk wat in korte tijd leidt tot tastbaar resultaat. Richard, je bent een kanjer, ontzettend bedankt voor je hulp!

 

Vincent Harmsen

Vice President EMEA North West at Informatica

I had the opportunity to work with Richard during my tenure at Infor. To boost the pride and winning mentality of the team Richard organized a great program with the overall theme “do it right, get it done”. I have been amazed by his creativity, his personal involvement and his high professional standards. Also his approach (sometimes confronting to come to the crux of the matter straight away) is really a “breath of fresh air”. Richard has been instrumental over the years to coach myself on several occasions to help evolve my effective leadership and passionate style. I highly recommend Richard and his company Stairwaysgroep!

 

Dick Hoppener

Sr. Business Development Manager HPE

ik heb Richard en zijn team ervaren als een zeer integere en bijzonder goede trainer. van de gevolgde maangementcursussen heb ik naast veel geleerd, ook nieuwe inzichten opgedaan die zeer bruikbaar zijn. Ik zou iedereen willen aanraden met deze methodieken kennis te maken en zijn/haar voordeel er mee te doen. Het waren TOP dagen !, nogmaals dank daarvoor !

 

Ritsaert van Vugt

Entrepreneur | Managing Director at NoBrand B.V.

Veel sales trainers/coaches zijn fantastisch in het presenteren van uitgebreide powerpoints met vooral veel theorie, formules en grafieken, waarmee ze vaak vooral hun eigen prestatie centraal stellen. Als toehoorder neem je alle theorie en inspirerende taal mee naar huis, waarna je een week later eigenlijk weer gewoon je verkoop doet zoals je dat altijd gewend was. Richard coacht daarentegen vanuit de filosofie, dat zijn publiek alleen beter kan gaan presteren, wanneer zij zelf inzien, ervaren en aan het denken worden gezet. De student is niet langer toehoorder, maar treedt op de voorgrond en heeft juist een actieve rol in de training. Zijn/haar denken en doen staat centraal, waarbij Richard ‘slechts’ luistert, ondersteunt, motiveert, spiegelt en enthousiasmeert. Door deze individuele aanpak hebben al onze verkopers in korte tijd progressie laten zien in hun verkopen, waarbij vooral zij zelf bijzonder trots zijn op hun ontwikkeling en resultaten.

 

Michiel Kroes

Marketing Strateeg | Manager | Innovator

Richard is an enthousiastic and open person with a great drive for success and reaching goals. He opens up minds and visions in companies and inspires people to (re)set their own goals in relation to it. Fun and energizing, working with him.

 

Vincent Besters

Advocaat (Attorney) & Partner at Van der Kooij Besters Advocaten

Een motivator, een inspirator en een voorbeeld voor menig ondernemer. Zo zou ik Richard in het kort omschrijven. Zijn ongelofelijke drive en enthousiasme voor ondernemen weet hij over te brengen op iedereen aan wie hij een training geeft. Ik en andere mensen van mijn kantoor krijgen tot op de dag van vandaag acquisitie- en communicatietrainingen van Richard. Werken met Richard is altijd een waar genoegen. Hij weet als geen ander werknemers en ondernemers te inspireren en behaalt daardoor ook bijzonder snel hele mooie resultaten. Richard krijgt het voor elkaar om zelfs de meest verlegen en introverte persoon om te toveren tot een commercieel wonder. Wij zetten Richard momenteel in voor acquisitietrainingen en de resultaten van de afgelopen weken zijn simpelweg verbluffend. Ik kan iedere ondernemer aanraden om met Richard in zee te gaan en van zijn enthousiasme, kennis en ervaring gebruik te maken.

 

Jouke van Dijk

Zorgt met doeltreffende activiteiten voor meer plezier en betere prestaties bij opdrachtgevers.

Richard is met zijn vorige bedrijf een vaste klant geweest van Omnivents met ontzettend leuke events en incentives in binnen- en buitenland. Tegenwoordig helpt hij ons met coaching en training. Vanuit de coaching voor de directie is ons nieuwe concept Wintergoed ontstaan, een laagseizoen oplossing voor ons horecabedrijf. Vervolgens is onze sales afdeling van 4 personen getraind en wordt dit periodiek bijgehouden. Richard is erg fijn om mee samen te werken, door zijn tomeloze energie en positiviteit weet hij iedereen te inspireren. Ook op het gebied van teambuilding is er weer een samenwerking, waarbij Richie als trainer en coach met de groep (en met ons) mee naar buiten gaat voor diverse outdoor opdrachten. We hebben er zin in!

 

Maurice Elema

Innovating B2B Marketing and Sales across EMEA by focusing on Marketing & Sales Performance Management

Richard inspireert! In alle situaties waarbij ik met Richard heb gewerkt, ben ik met enorme energie en drive weer op pad gegaan. Richard is in staat om niet alleen goed te luisteren, maar daarnaast ook een creatief en gedegen advies te geven, wat absoluut een verschil kan maken. Zijn ruime business ervaring draagt bij aan een prettige gesprekspartner die hard werken goed kan afwisselen met een schaterende lach en enthousiasme. Ik kan Richard aan iedereen aanbevelen die op zoek is naar inspiratie en advies!

 

Pieter Streefkerk

directeur Make People Stronger

De creatieve wijze waarop Richard ons MT in 2 dagdelen gestimuleerd heeft commercieler te kunnen functioneren, was helemaal top. Zijn aanstekelijk enthousiasme en positivisme in combinatie met zijn brede ervaring heeft ons nadrukkelijk verder gebracht. Een echte aanrader.

 

Rem Veen

VP Human Resources at Naspers Group

Ik heb van Richard geleerd dat in Sales & Marketing de boodschap kort, helder en duidelijk moet zijn. Met betrekking tot Richard kan ik u als lezer dan ook melden dat Richard doet wat hij zegt: Zijn activiteiten leiden aantoonbaar tot betere resultaten!

 

Cees Endhoven

HR Director

Snel tot de essentie. Dat is waar het om draait. Richard Walraven is thuis op vele business terreinen. Ondernemerschap, klantwaarde, creatieve oplossingen. Geen blauwdrukken, maar echt inspelen op wat de klant inbrengt. Onconventioneel, verrassend, echt. Inspirator, coach en trainer.